Szaszłyki w marynacie majonezowej.



SKŁADNIKI :
papryka czerwona- pokroić w duże kawłki
duża pierś z kurczaka
pieczarek małych (ok. 20 dkg)
cukinia- jak ktoś lubi
cebula
kawałek boczku wędzonego
majonez -(3-4 łyżki)
przyprawa do grilla lub inna bardzo intensywna i aromatyczna
patyczki do szaszłyków- dobrze jest wcześniej namoczyć w wodzie w tym samym czasie co się będzie marynować mięso.

WYKONANIE:
Piersi pokroić w dużą kostkę, dodać majonez z przyprawą ( do smaku, ma być mocno przyprawiony)i odstawić na 3 godz.
Nabijać na patyczki naprzemiennie tak żeby szaszłyki były kolorowe.
Piec na grillu lub w piekarniku na ruszcie ok 20 min.

Tym samym sposobem można przyrządzić wieprzowinę tylko należy ją dłużej marynować. Przepis należy do behemotka84

Komentarze

Popularne posty