Przepis na łatwą i szybką wędlinę do chleba.
Tę wędlinę robi się prosto i można użyć schabu, karkówki piersi z indyka.
Mięso wychodzi pyszne- soczyste. POLECAM !
Składniki:
Wykonanie:
WIECZOREM wodę wymieszac ze wszystkimi przyprawami i majonezem .
Całość zagotować i wystudzić. Do zimnej zalewy dodajemy kawałek mięsa. Doprowadzić
do wrzenia i pogotowac 5 minut. I w takim stanie zostawiamy mięso w garnku
przykrytym pokrywką na cała noc.
RANO znów doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 5 minut.
Przykrywamy pokrywką garnek. Kiedy zalewa zupełnie wystygnie
wyjmujemy mieso i...gotowe.
Kroić na cienkie plastry i ... na kanapkę :)
PYCHA
przepis pochodzi z inetnetu od kot_klakier
Mięso wychodzi pyszne- soczyste. POLECAM !
Składniki:
ok 2kg kawałek mięsa
2 litry wody
1/3 do 1/2 szkl. soli (wedle smaku oraz rodzaju kawałka mięsa, jeśli kawałek
jest płaski jak w przypadku schabu można dać mniej jeśli jest to bryłka miesa
np łopatka to mozna dac więcej)
1 łyżka cukru
1/2 płaska łyżeczka pieperzu naturalnego
1/2 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego
4 ząbki czosnku
2 łyzki majonezu
inne przyprawy: liśc laurowy, ziele angielskie,rozmaryn, kolendra oraz inne wedle
własnego uznania
jest płaski jak w przypadku schabu można dać mniej jeśli jest to bryłka miesa
np łopatka to mozna dac więcej)
1 łyżka cukru
1/2 płaska łyżeczka pieperzu naturalnego
1/2 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego
4 ząbki czosnku
2 łyzki majonezu
inne przyprawy: liśc laurowy, ziele angielskie,rozmaryn, kolendra oraz inne wedle
własnego uznania
Wykonanie:
WIECZOREM wodę wymieszac ze wszystkimi przyprawami i majonezem .
Całość zagotować i wystudzić. Do zimnej zalewy dodajemy kawałek mięsa. Doprowadzić
do wrzenia i pogotowac 5 minut. I w takim stanie zostawiamy mięso w garnku
przykrytym pokrywką na cała noc.
RANO znów doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 5 minut.
Przykrywamy pokrywką garnek. Kiedy zalewa zupełnie wystygnie
wyjmujemy mieso i...gotowe.
Kroić na cienkie plastry i ... na kanapkę :)
PYCHA
przepis pochodzi z inetnetu od kot_klakier
Komentarze
Prześlij komentarz