Chrust albo Faworki- jak kto woli.
Składniki:
półtorej szklanki mąki
3 żółtka
łyżka margaryny
łyżka rumu- lub spirytusu, może tez być ocet
2 łyżki śmietany
Wykonanie:
Zagnieść ciasto z podanych składników.
Cienko rozwałkować i wycinać paski -nadawać kształt faworków
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
Przepis pochodzi z książki Zofii Zawistowskiej "Desery i wypieki domowe"
półtorej szklanki mąki
3 żółtka
łyżka margaryny
łyżka rumu- lub spirytusu, może tez być ocet
2 łyżki śmietany
Wykonanie:
Zagnieść ciasto z podanych składników.
Cienko rozwałkować i wycinać paski -nadawać kształt faworków
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
Przepis pochodzi z książki Zofii Zawistowskiej "Desery i wypieki domowe"
Komentarze
Prześlij komentarz