Grzyby jak ryby.
Jest to bliźniacza wersja przepisu Rybki po japońsku
tyle że z grzybami.
Polecam przepis bo grzybki smakują wyśmienicie !
Należy je tylko trochę dłużej zostawić w lodówce aby się "przegryzły"
Przepis oczywiście wyszperany w sieci :)
SKŁADNIKI:
ok. 1 kg. pieczarek dużych (najlepiej same kapelusze)
wegeta
2-3 cebule
2-3 różnokolorowe papryki
pół słoika ogórków konserwowych
ciasto:
2 szklanki mąki
2 jajka
szklanka wody
zalewa:
2 szklanki wody
pół szklanki dobrej oliwy
1 mały koncentrat pomidorowy
4łyżki ketchupu
3 łyżki octu
2 łyżki cukru
sól do smaku
WYKONANIE:
Kapelusze przekroić w poprzek na grube plastry, posypać wegetą obtaczać w cieście i smażyć na oleju. Osuszać z tłuszczu na papierowym ręczniku.Warzywa pokroić w kostkę lub zapałki. Składniki na zalewę zagotować.
W naczyniu w którym danie będzie podane układać:
grzyby
warzywa
i tak do wyczerpania składników
Całość zalać zalewą a gdy przestygnie wsadzić do lodówki na pól dnia.
Najlepiej przygotować dzień wcześniej
PYCHA
tyle że z grzybami.
Polecam przepis bo grzybki smakują wyśmienicie !
Należy je tylko trochę dłużej zostawić w lodówce aby się "przegryzły"
Przepis oczywiście wyszperany w sieci :)
SKŁADNIKI:
ok. 1 kg. pieczarek dużych (najlepiej same kapelusze)
wegeta
2-3 cebule
2-3 różnokolorowe papryki
pół słoika ogórków konserwowych
ciasto:
2 szklanki mąki
2 jajka
szklanka wody
zalewa:
2 szklanki wody
pół szklanki dobrej oliwy
1 mały koncentrat pomidorowy
4łyżki ketchupu
3 łyżki octu
2 łyżki cukru
sól do smaku
WYKONANIE:
Kapelusze przekroić w poprzek na grube plastry, posypać wegetą obtaczać w cieście i smażyć na oleju. Osuszać z tłuszczu na papierowym ręczniku.Warzywa pokroić w kostkę lub zapałki. Składniki na zalewę zagotować.
W naczyniu w którym danie będzie podane układać:
grzyby
warzywa
i tak do wyczerpania składników
Całość zalać zalewą a gdy przestygnie wsadzić do lodówki na pól dnia.
Najlepiej przygotować dzień wcześniej
PYCHA
Komentarze
Prześlij komentarz