Ryba po japońsku.

SKŁADNIKI:

  • ok 1 kg ryb ( dorsz mintaj najlepszy)
  • 3-4 cebule
  • 3-4 różnokolorowe papryki
  • słoik ogórków konserwowych

ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • szklanka wody

zalewa:

  • 2 szklanki wody
  • pół szklanki dobrej oliwy
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 4łyżki ketchupu
  • 3 łyżki octu
  • 2 łyżki cukru
  • sól do smaku

WYKONANIE:

Rybę pokroić , posolić posypać przyprawami do ryb lub wegetą , zostawic na pół godz . Ciasto ubic z podanych składników i maczać kawałki ryby w cieście , smażyć na oleju. Warzywa pokroić w drobną kostkę  wymieszać . W płaskim półmisku najlepiej dużym układać rybę (gęsto ) na to warzywa . Przygotować zalewę - zagotować wszystkie składniki i gorącą zalewą zalać wszystko . Odstawić na jeden dzień.

Przepis pochodzi z sieci.

Komentarze

Popularne posty