Ryba po japońsku.
SKŁADNIKI:
- ok 1 kg ryb ( dorsz mintaj najlepszy)
- 3-4 cebule
- 3-4 różnokolorowe papryki
- słoik ogórków konserwowych
ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- szklanka wody
zalewa:
- 2 szklanki wody
- pół szklanki dobrej oliwy
- 1 mały koncentrat pomidorowy
- 4łyżki ketchupu
- 3 łyżki octu
- 2 łyżki cukru
- sól do smaku
WYKONANIE:
Rybę pokroić , posolić posypać przyprawami do ryb lub wegetą , zostawic na pół godz . Ciasto ubic z podanych składników i maczać kawałki ryby w cieście , smażyć na oleju. Warzywa pokroić w drobną kostkę wymieszać . W płaskim półmisku najlepiej dużym układać rybę (gęsto ) na to warzywa . Przygotować zalewę - zagotować wszystkie składniki i gorącą zalewą zalać wszystko . Odstawić na jeden dzień.
Przepis pochodzi z sieci.
Komentarze
Prześlij komentarz