Bułeczki pieczarkowe.
Bułeczki te, po raz pierwszy jadłam na imieninach u rodziny. Zrobiły na mnie wrażenie bo smakowały jak farsz obtoczony ciastem.
Składniki :
6 małych bułeczek
30 dkg pieczarek
1 mała cebula
łyżka margaryny
sól , pieprz
panierka : bulka tarta , jajko
olej do smażenia
Wykonanie :
W bulkach zrobic małą dziurkę, tak aby się zmieściła łyżeczka i wydrążyć palcem środek bułki. Pieczarki pokroić w kostkę , cebulę także i usmażyć na margarynie. Doprawić do smaku przyprawami. Gotowym farszem napelnić bułeczki (ok. 2 łyżeczek do bułki)" zalepić " każdą wyjętym środkiem z bułki .
Panierować w jajku i bułce , smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Należy uważać bo lubią się przypalać .
Znakomite z barszczem !
Komentarze
Prześlij komentarz