Bułeczki pieczarkowe.

Bułeczki te, po raz pierwszy jadłam na imieninach u rodziny. Zrobiły na mnie wrażenie bo smakowały jak farsz obtoczony ciastem. 



Składniki :

6 małych bułeczek
30 dkg pieczarek
1 mała cebula
łyżka margaryny
sól , pieprz 
panierka : bulka tarta , jajko
olej do smażenia

Wykonanie :
 W bulkach zrobic małą dziurkę, tak aby się zmieściła łyżeczka i wydrążyć palcem środek bułki. Pieczarki pokroić w kostkę , cebulę także i usmażyć na margarynie. Doprawić do smaku przyprawami. Gotowym farszem napelnić bułeczki (ok. 2 łyżeczek do bułki)" zalepić " każdą wyjętym środkiem z bułki . 
Panierować w jajku i bułce , smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Należy uważać bo lubią się przypalać .

Znakomite z barszczem !

Komentarze

Popularne posty