Ciasto"tyle ile"
SKŁADNIKI:
tyle ile ważą jajka tyle
- mąki
- cukru
- margaryny
1 łyzeczka proszku do pieczenia, trochę cukru waniliowego, i owoce na wierzch.
WYKONANIE:
Margarynę utrzeć z połową cukru , osobno ubić jajka z połową cukru ( jajka całe ) gdy ubite- razem połączyć , dodać mąkę , cukier waniliowy, proszek do pieczenia . Wyłożyć ciasto na foremkę wysmarowaną margaryną i opruczoną bułką tartą , na wierzch wyłożyć owoce. Piec aż do zruminienia ok 40 min w piek. nagrzanym do 180 *c . Wierzch można posypać sukrem pudrem.
Ja robie ciasto z 4 jajek , piekę w keksówce albo tortownicy.
Przepis stary jak "swiat" z gazet z lat 80 -90
Komentarze
Prześlij komentarz