Ciasto"tyle ile"



SKŁADNIKI:

tyle ile ważą jajka tyle

  • mąki
  • cukru
  • margaryny

1 łyzeczka proszku do pieczenia, trochę cukru waniliowego,  i owoce na wierzch.

WYKONANIE:

Margarynę utrzeć z połową cukru  , osobno ubić jajka z połową cukru ( jajka całe ) gdy ubite- razem połączyć , dodać mąkę  , cukier waniliowy, proszek do pieczenia . Wyłożyć ciasto na foremkę wysmarowaną margaryną i opruczoną bułką tartą , na wierzch wyłożyć owoce. Piec aż do zruminienia ok 40 min w piek. nagrzanym do 180 *c . Wierzch można posypać sukrem pudrem.

Ja robie ciasto z 4 jajek , piekę w keksówce albo tortownicy.

Przepis stary jak "swiat" z gazet z lat 80 -90

Komentarze

Popularne posty