Piersi na czerwono.
SKŁADNIKI:
ile osób tyle piersi z kurczaka
papryka mielona czerwona łagodna-słodka
sól
margaryna do smażenia
WYKONANIE :
pierś oddzielić od poledwiczek - można z nich zrobić inne porcje
wmasować w nie niewielką ilość soli
na patelni rozpuścić margarynę - z racji uzyskania dobrego smaku nie może to być olej !
gdy sie dobrze rozgrzeje kłaść filety na patelnieposypać każdego dokładnie słodką papryką tak aby były całe czerwone ale tylko z jednej strony ! dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 20 min , podlewając co 5 min łyżką wody
I TERAZ BARDZO WAŻNE - PIERSI NIE WOLNO PRZEWRACAĆ NA DRUGĄ STRONĘ !!!!!!!
podawać z tłuczonymi ziemniakami polanymi wytworzonym sosem.
POLECAM BO DANIE PROSTE I DOBRE
Przepis pochodzi on koleżanki mojej mamy któta mieszka w Bydgoszczy.
Komentarze
Prześlij komentarz