Piersi na czerwono.


SKŁADNIKI:
ile osób tyle piersi z kurczaka
papryka mielona czerwona łagodna-słodka
sól
margaryna do smażenia


WYKONANIE :
pierś oddzielić od poledwiczek - można z nich zrobić inne porcje
wmasować w nie niewielką ilość soli
na patelni rozpuścić margarynę - z racji uzyskania dobrego smaku nie może to być olej !

gdy sie dobrze rozgrzeje kłaść filety na patelnie
posypać każdego dokładnie słodką papryką tak aby były całe czerwone ale tylko z jednej  strony ! dusić pod przykryciem na małym ogniu  ok 20 min , podlewając co 5 min łyżką wody

I TERAZ BARDZO WAŻNE - PIERSI NIE WOLNO PRZEWRACAĆ NA DRUGĄ STRONĘ !!!!!!!
podawać z tłuczonymi ziemniakami polanymi wytworzonym sosem.

POLECAM BO DANIE PROSTE I DOBRE

Przepis pochodzi on koleżanki mojej mamy któta mieszka w Bydgoszczy.

Komentarze

Popularne posty