Salatka warstwowa z tuńczykiem.
- 3-4 ogórki kiszone- kostka
- 2-3 woreczki ryżu gotowanego
- 1 por-kostka
- 4-5 jaj ugotowanych na twardo- kostka
- puszka tuńczyka w sosie własnym-kawałki !
- ketchup pudliczki pikantny!
- majonez
Bierzemy przezroczyste naczynie i układamy warstwami :
1.ryż
2.ogórki kiszone
3.ryż
4.ketchup pikantny
5.por
6.ryż
7.majonez
8.jajka
9.ryż
10.majonez
11.pół puszki tuńczyka bez sosu
12.ryż
13.reszta tuńczyka
posypać zielonym (groszek z puszki, siekana sałata lodowa, zioła , według gustów)
UWAGA:
Sałatki sie nie soli i pieprzu.Ryżu sypiemy tyle na każdą warstwę, aby tylko przykryło.
Ilości składnikow dobieramy do wielkości naczynia.
Hit wielu imprez :)
Ilości składnikow dobieramy do wielkości naczynia.
Hit wielu imprez :)
Przepis na te salatkę przywiozłam od mojej cioci z północy Polski.
Komentarze
Prześlij komentarz