Spagetti z tuńczykiem

SKŁADNIKI:
  • 2 tuńczyki w puszce w kawałkach- jeden w oleju i jeden w sosie własnym
  • pomidory w puszce
  • 3/4 szklanki soku pomidorowego- gdy pomidory są bardzo kwasne w smaku to nie ma takiej potrzeby
  • 1/2 szkl wody
  • olej
  • cebula- w kostke
  • 3-4  ząbki czosnku- rozgnieciony
  • oregano , sól , rosołek drobiowy , pieprz
WYKONANIE:
Na rozgrzanym oleju usmazyc na rumiano cebulke, dodac jednocześnie ojej z tuńczyka , dodać czosnek , potem pomidory pokrojone i dusić 5 min , dodać przecier wodę i rosołek , dusic 10 min , dodać zioła , przyprawic do smaku tak aby sos przypominał w smaku sos zwykły napoli. Na koniec dodać tuńczyka. Dusić 7 min i gotowe !


Tu na zdjęciu makaron kokardki.
Moja propozycja podania : ugotować makaron i jeszcze ciepły posypać utartym żółtym serem i wymieszać, dodać sos i znów całość wymieszać.
Smacznego!




Bardzo smaczne, mniam...

Komentarze

Popularne posty